Dinsdag 2 april van 15.00-16.00 uur - gratis

De organisatie en inrichting van de kantooromgeving verandert explosief. Dat komt onder andere door de opkomst van het hybride werken, maar zeker ook door scherpe richtlijnen voor het duurzaamheidsbeleid zoals de CSRD-richtlijn (Corporate Sustainability Reporting Directive). Die vraagt vanaf 2024 van steeds meer bedrijven om te rapporteren over de impact van hun activiteiten op de mens en onze leefomgeving. Data over je werkomgeving spelen daarbij een belangrijke rol. Je wilt weten waar elk meubel staat en in wat voor staat het is. Wat de samenstelling is van het meubilair dat je gebruikt, wat heringezet kan worden en je wilt dat het een volgend leven krijgt als je het niet meer nodig hebt. Maar, hoe kom je aan de juiste data en het juiste inzicht? En hoe kun je je ambities realiseren? 

Hierover organiseert Smart WorkPlace een interactieve webinar in samenwerking met Alvero Kantoormeubelverhuur.

AMM

Programma 2 april 
 

  • 15.00 – 15.05    Opening en welkom door Wim Kooyman (moderator)
  • 15.05 – 15.20    Spreker 1: over strategie en het grote belang – ‘CSRD als versneller voor duurzame kantoorinrichting’ – Jeff van Eijk | Duurzaamheidsadviseur | Sustainall
  • 15.20 – 15.35    Spreker 2: vertaling van strategie naar praktijk – Hans Reineke | Founder Hollandse Nieuwe architecture & interiors
  • 15.35 – 15.50    Spreker 3: meubel management in de praktijk – Brigitte de Haan-Ketelaars | Programma manager Huisvesting Senzer (en daarvoor bij RIVM)
  • 15.50 – 16.00    Paneldiscussie 

Jeff van Eijk
CSRD als versneller voor een circulaire werkomgeving.

Vanaf 2024 wordt het naleven van de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) een rapportage vereiste voor beursgenoteerde ondernemingen, met een focus op aspecten zoals CO2-uitstoot en circulariteit. Slechts een jaar later zullen ook grote ondernemingen hieraan moeten voldoen. Maar wat betekent dit nu precies voor de werkomgeving? Hoe kunt u zich het beste voorbereiden op deze ingrijpende veranderingen?


Jeff neemt u mee door de praktische implicaties van de CSRD, en toont aan hoe deze richtlijn niet alleen uitdagingen met zich meebrengt, maar ook kansen biedt aan de hand van concrete voorbeelden.

CSRD

Hans Reineke
Circulaire revitalisering van het Alfa College in Hoogeveen

Hier was de opdracht om een omgeving te realiseren waarin circulariteit werd opgenomen in een toekomstgerichte, gerevitaliseerde onderwijsomgeving. Op elke onderwijslocatie moest de inhoud van de opleidingen in actie te zien zijn. Met deze vraag van het Alfa College, Hoogeveen, is een volledig circulair ontwerp-, bouw- en interieurteam begonnen aan het ontwerpproces.

Alfa college

Brigitte de Haan-Ketelaars
Meubel management in de praktijk

Het programma Huisvesting bij Senzer gaat over meer dan gebouwen, behang en meubilair. Huisvesting heeft een ondersteunende functie in de manier van werken en dienstverlening in brede zin. De werkomgeving anders inrichten, beter passend bij de manier van werken. Zodat Senzer flexibel, veerkrachtig en toekomstbestendig is. Bij dat laatste hoort ook het maken van duurzame keuzes. Bewust kiezen voor ‘reduce, reuse, recycle, refurbish en repair’. Maar hoe doe je dat?

Brigitte neemt je mee hoe een meubel management systeem haar helpt in het maken van de juiste keuzes. Brigitte doet dat nu voor Senzer en heeft dat in het recente verleden ook voor de werkomgeving van het RIVM gedaan.

AMM

Wil je meer weten over dit gratis webinar?

Robin Paul vertelt je graag meer over de inhoud en de achtergrond van de sprekers.

Robin Paul