in een handomdraai accurate data

Datagedreven facility management met ons dashboard

De informatie is veilig opgeslagen in de cloud en inzichtelijk voor iedereen met toegang tot het systeem. Verandert de voorraad in een ruimte, verdieping of locatie? Met één keer scannen is de administratie up-to-date. Zo creëer jij in een handomdraai accurate data, waar beheerders en managers mee verder kunnen.

Alvero Meubel Management
In de circulaire transitie speelt data een grote rol: Alvero Meubel Management uitgelegd in 30 seconden.

Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD)

Helpt je kantoor verduurzamen

Alvero Meubel Management geeft direct inzicht en overzicht. In wat je hebt en nodig hebt. Waar elk meubel staat en in wat voor staat het is. Zelfs het materiaalpaspoort is altijd inzichtelijk. Ons systeem helpt je te voldoen aan de EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD). Meubilair dat je niet meer nodig hebt, kan elders heringezet worden. Zijn de meubels intensief gebruikt? Wij geven ze een tweede leven door diepreiniging en onderhoud.

Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD)

bespaar kosten en grondstoffen

Beter budgetteren, minder desinvesteringen

Hoe vaak wordt er niet in meubilair geïnvesteerd, terwijl er ergens in de organisatie nog meubels zijn die niet gebruikt worden? Misschien staan die tien bureaus die je nodig hebt op een andere verdieping of in een andere vestiging. Met Alvero Meubel Management maak je maximaal gebruik van wat je hebt en voorkom je desinvesteringen. Je bespaart op kosten en grondstoffen. Bovendien zijn onderhoud, afschrijvingskosten en toekomstige investeringen eenvoudig te budgetteren.

Voorkom onnodig meubilair

gebruik wat je hebt

Snel flexibel inrichten met wat je al hebt

Als je werkomgeving (tijdelijk) verandert, kun je dat vaak oplossen met bestaand meubilair. Je actuele meubel-inventaris is toegankelijk in de cloud. Zo weet je direct of je die behoefte aan extra werk- of vergaderplekken met eigen materiaal kunt invullen.

Snel flexibel inrichten met wat je al hebt

Trots op de vele mooie samenwerkingen

Deze organisaties gaan voor een duurzame toekomst met Alvero Meubel Management.

Deze organisaties gaan voor een duurzame toekomst met Alvero Meubel Management.

Dura Vermeer
Vepa
Rever
NS
Leferink
Belastingdienst
Infrastructuur en Waterstaat
Defensie
FMO
Friesland Campina

hoe werkt het?

Alvero Meubel Management in drie stappen

Stap 1 - Tag
Het Alvero tag team komt langs en voorziet elk meubel van een RFID-tag met informatie over merk, type, materialen, locatie, leeftijd en staat. 

Stap 2 - Scan
Met een RFID-scanner lees je meubels met tags uit tot op 50 meter afstand. Alle data wordt direct centraal opgeslagen. Scan je een maand later weer, dan legt het systeem automatisch alle mutaties vast. In een online omgeving die altijd toegankelijk is.

Stap 3 - Manage
Plan en beheer op basis van actueel inzicht. Je weet altijd en overal wat je in huis hebt, waar het zich bevindt en wat het waard is.

Tag scan manage

binnen een paar kliks

Waardevolle up-to-date informatie voor beheerders en managers

Product data
Model, aantal, fabrikant of merk, productiedatum, staat, omschrijving, producteigenschappen, circulaire waarde, grondstoffenpaspoort.

Locatie data
Adres, gebouw, verdieping en ruimte.

Financiële data
Onderhoudshistorie, verwachte onderhoudskosten, afschrijvings- en restwaarde.

De informatie is veilig opgeslagen in de cloud en inzichtelijk voor iedereen met toegang tot het systeem. Verandert de voorraad in een ruimte, verdieping of locatie? Met één keer scannen is de administratie up-to-date. Zo creëer jij in een handomdraai accurate data, waar beheerders en managers mee verder kunnen.

Informatie die wij inzichtelijk maken

vergeet lijstjes

Een overzichtelijk dashboard met realtime data

Hoeveel extra bureaus hebben we? Waar zijn de banken die voorheen in de kantine stonden? Hoe lang gaan onze bureaustoelen nog mee? Vergeet Excel lijstjes die eigenlijk nooit up-to-date zijn en in verschillende versies door de organisatie zweven. Profiteer van actueel overzicht uit een centrale bron in een goed beveiligde cloud. Ons dashboard geeft je snel en 24/7 informatie om mee te sturen en beheren.

case

Rijkswaterstaat ervaart de kracht van data binnen de werkomgeving

Sinds 2019 gebruikt Rijkswaterstaat Alvero Meubel Management. Het systeem geeft 24/7 inzicht in 64.000 meubelstukken op meer dan 200 locaties. Alle relevante informatie is erin opgenomen. Roni Ahmad, makelaar circulaire kantoorinrichting bij Rijkswaterstaat (RWS), vertelt over zijn ervaringen. Lees er alles over in de case van Rijkswaterstaat.

"Doordat je weet wat er is en waar het staat, kun je planmatig programmeren en bepalen wat je met dat meubelstuk wil gaan doen. De winst zit in geld, meer gebruik van primaire grondstoffen en minder CO2 uitstoot. Dat is de kracht van data."

Roni Ahmad, Makelaar Circulaire Kantoorinrichting Rijkswaterstaat
Case Rijkswaterstaat

case Rijkswaterstaat

De rol van data in de transformatie naar een circulaire werkomgeving

meer lezen

we gebruiken het zelf ook

Ontstaan vanuit een eigen behoefte 

Als grootste kantoormeubelverhuurder van Nederland beheert Alvero honderdduizenden meubels, die onze chauffeurs dagelijks door heel het land verplaatsen. De voorraad verandert dus constant en bevindt zich op duizenden locaties. Om ons werk te kunnen doen, is een nauwkeurige en 100 % betrouwbare administratie cruciaal. 

In eigen huis ontwikkeld, toegankelijk voor iedereen

Toen er geen waterdicht en gebruiksvriendelijk meubel management systeem bleek te bestaan, hebben we dit in eigen huis ontwikkeld, getest en geoptimaliseerd. Nu het systeem goed werkt, delen we de technologie graag met onze klanten. Je kunt Alvero Meubel Management ook gebruiken voor eigen meubilair, dat niet bij ons gehuurd is.

ik wil graag advies

blog

Data als drijvende kracht achter de circulaire transitie

De energieprestaties van gebouwen staan al enige tijd volop in de aandacht. Minder schijnwerpers staan er op de inrichting van die gebouwen. Als facility professionals hierop meer willen sturen, hebben ze meer data nodig, en systemen die deze data ontsluiten.
meer lezen

Interesse in een demo, heb je nog vragen of wil je een offerte?

Alvero Meubel Management past perfect in de circulaire bedrijfsvoering van je organisatie en draagt bij aan een efficiënt financieel beheer. Wil je meer weten of graag een demo? Bel Joris op stuur een mail.

Joris Cools