Het nieuwe interieur van RecruitNow

In de visie van RecruitNow moet het voor iedereen mogelijk zijn om de baan te vinden waar je gelukkig van wordt. Om dat te bereiken faciliteert het bedrijf een softwareplatform aan uitzendbureaus, detacheringsbureaus en werving- & selectiebureaus. Om de focus helemaal op de core business te houden, huurt RecruitNow al vijf jaar kantoormeubilair bij Alvero. Wanneer het hoofdkantoor aan vernieuwing toe is, ontstaat er een prachtig project met een dito resultaat.

Alvero_RecruitNow

Hybride werken in een stroomversnelling

Operationeel directeur Rob van Arnhem vertelt over de aanleiding. “We zijn een mensgerichte organisatie met een open en ontspannen sfeer waarin iedereen maximaal moet kunnen presteren. Omdat we zelf in de HR zitten en een aantrekkelijke werkgever willen zijn, faciliteren we alle verschillende manieren van werken. Bij ons wordt inmiddels 60 procent van de tijd remote gewerkt: thuis, bij klanten, in het buitenland of op locatie. Bovendien hebben we gemerkt dat de voorkeuren binnen het team wisselen.

Programmeurs op kantoor willen gefocust kunnen werken, terwijl sales mensen meer houden van dynamiek en elkaar ontmoeten. Dat willen we allemaal faciliteren, waarbij we in de toekomst nog aandacht hebben voor werken met Hangouts of Teams. Daarbij willen we een professionele oplossing voor conference rooms, een simpele webcam volstaat niet meer.”

RecruitNow

"Als bedrijf willen we investeren in onze core business. Interieur is ondersteunend, daarom kiezen we ervoor om geen meubilair op de balans hebben."

Rob van Arnhem, Operationeel directeur

producten ingezet bij RecruitNow

De geboorte van een project

Na zes jaar in het huidige pand is de tijd rijp voor vernieuwing. Rob: “De behoeftes van de organisatie waren veranderd, zo zijn er bijvoorbeeld meer zit/sta bureaus nodig. Onze uitdaging was een interieur dat bij ons past, ook budgettair, en dat past bij het nieuwe werken. Kunnen we met een team van zo’n 60 mensen aan ieders wensen voldoen? Uit brainstormsessie met de verschillende teams kwamen drie thema’s die voor ons belangrijk zijn: ontspannen, ontmoeten en geconcentreerd werken. 

RecruitNow
RecruitNow

De vraag ontwikkelde zich steeds verder. “Aanvankelijk ging het om een paar bureaus vervangen. Langzaam maar zeker bleek dat ons interieur ook een andere indeling en sfeer nodig had: menselijker en huiselijker. Toen heeft Reinier Nederhoed van Alvero ons in contact gebracht met interieurarchitect Suzan Vromans, die een compleet nieuw interieur ontworpen heeft.

De driehoek

Waar Alvero vooral meedenkt en de klant ontzorgt, zorgde Suzan Vromans voor toegevoegde waarde met betrekking tot het ontwerp. Suzan: “RecruitNow had een duidelijke visie over waar ze nu staan en waar ze heen willen. Daar horen aanpassingen bij met betrekking tot de inrichting van hun kantoor. Alvero heeft daar ook een duidelijke rol in: op welke manier kunnen we dat makkelijk bereiken? Mijn aanvulling is dat ik andere inzichten en gedachten heb. We hebben een aantal verschillende indelingen overwogen en vervolgens heb ik een concept ontwikkeld dat daarmee samenhangt. Waar doe je wat, wat is de look & feel? Ik denk altijd een paar stappen verder en het kan wat mij betreft nooit te gek.”

RecruitNow

Ontspannen, ontmoeten en geconcentreerd werken

Suzan vervolgt: “Ik heb de vrijheid gekregen om kleuren en materialen te kiezen. Je kunt een eigen uitstraling creëren omdat er geen beperkingen zijn. Ik maak een totaalplaatje tot aan de gordijnen en planten en potten toe, want die zijn ook belangrijk voor het geheel. Een deel was bestaand meubilair. Het leuke daarvan is dat je bijvoorbeeld wel een ander blad op een bureau kunt zetten. En akoestische schermen tussen de werkplekken die ook in kleur een ander gevoel geven.”

"Voor RecruitNow hebben we zelfs speciaal hanglampen ontworpen. Dat is ook mijn bijdrage: soms gaat een project verder dan het assortiment van Alvero."

Suzan Vromans, interieurachitect

“Er zijn hier heel veel open ruimtes. Die wil je knus en gezellig maken, maar ook akoestisch is het belangrijk dat je het zo ervaart. Ook al heeft Alvero iets niet in het assortiment, als bepaalde items belangrijk zijn voor de inrichting kan het alsnog worden verzorgd. In het project bij RecruitNow zitten ook toevoegingen zoals tapijten, gordijnen, en verlichting. ”

Suzan Vromans

Een tapijt dat zich aanpast

In een bestaand kantoor zoals dat van RecruitNow kan bij een herinrichting niet alles aangepast worden. Juist daar schuilt voor Suzan de uitdaging. “Hoe kun je aansluiten op een bestaande omgeving? Bovendien kan over een half jaar de wens anders zijn, hoe ga je daarin meebewegen? Een van mijn oplossingen is tapijten die bestaan uit tapijttegels. Wanneer je een andere opstelling maakt, kun je tegels toevoegen of weghalen. Op de benedenverdieping is uiteindelijk toch gekozen voor grotere werkplekken. Het bedachte kleed was te klein en kon aangepast worden door er een paar tegels tegenaan te leggen.”

Geen afschrijvingskosten of desinvesteringen

Huren heeft als voordeel dat er geen afschrijvingskosten zijn of desinvesteringen plaatsvinden. Rob: “Bovendien kunnen we met huurmeubilair makkelijk op- en afschalen of van interieur wisselen na een aantal jaren. Daarbij maken we deels gebruik van meubilair dat er al staat, wat een mooie duurzame bijkomstigheid is. Kopen is traditioneler en steeds meer concepten gaan naar pay per use. Ook in interieur land."

RecruitNow

"We zijn gewend te denken in flexibiliteit, dus doen we dat ook in de keuze van onze inrichting met het meubilair."

Rob van Arnhem, Operationeel directeur

De laatste loodjes

Ook in de laatste fase van het project stuit je op verrassingen. Rob: “Dan leer je elkaar kennen en is het fijn als je samen dingen op kunt lossen. Dat vertrouwen straalt Alvero uit. Net als de Brabantse sfeer en de persoonlijke manier van samenwerken. In de laatste week voor de oplevering groeide mijn glimlach met de dag. Ik kon niet wachten om collega’s te verwelkomen op hun eerste werkdag in het vernieuwde kantoor.”

Meer weten over de case van RecruitNow?

Vraag gerust naar extra informatie en stel jouw vragen. Sandra vertelt je graag alle ins en outs van deze case.

Sandra Verheijen