Onze ambitie: kantoorinrichting helemaal circulair maken

Dat zit in onze hele bedrijfsvoering. Behoud en waarde van materialen borgen we door zo min mogelijk nieuws in te kopen. Wanneer alleen nieuw meubilair een behoefte kan invullen, kopen we in met verantwoordelijkheid voor de toekomst. Een ander voorbeeld: de bladen van onze bureaus. Die passen bijvoorbeeld op verschillende frames. Upgraden naar een zit/sta-bureau betekent niet dat alles vernieuwd hoeft te worden.

Een circulaire kantooromgeving

Uitdaging

Heb jij al een circulaire kantoorinrichting?

meer lezen

Voorkom verspilling met Alvero Meubel Management

In grotere organisaties verlies je makkelijk het overzicht. Zonder dat je het weet investeer je in meubilair dat je misschien op een andere locatie nog hebt staan. Alvero Meubel Management laat direct zien wat je in huis hebt. Je kunt er zelfs een meubelpaspoort in integreren. Dit systeem is de grote stap in de richting van jouw circulaire bedrijfsvoering.

Meer over Alvero Meubel Management

Circulair denken brengen we al jaren in de praktijk

Alvero onderhoudt, reinigt en vitaliseert en geeft zo kantoormeubilair een zo lang mogelijk leven. Producten zijn ons eigendom en doorlopen meerdere levens bij verschillende klanten. Bij de selectie van meubilair maakt Alvero gebruik van vier type voorraden.

Vier type voorraden

Bestaand meubilair

Primair kijken we naar het bestaande interieur van de klant. Staat er al meubilair op locatie, dan is herinzet de beste optie. Want het heeft de kleinste voetafdruk.

Hergebruik Alvero magazijn

Artikelen die er al een leven op hebben zitten en nog een paar levens in het vooruitzicht hebben. Wij hebben al lange tijd C2C producten in ons verhuurassortiment.

Hergebruik markt

Gebruikte artikelen van externe partijen die nog makkelijk meerdere levenscycli mee kunnen. Denk aan faillissementen, testmodellen of overbodige meubels.

Circulair nieuw

Als het niet anders kan kopen we nieuwe artikelen. Uiteraard voldoen die aan onze voorwaarden voor een circulair economisch product.

Circulair voor 2030

Overheden hebben tot 2030 om circulair te opereren. Alvero ondersteunt daarbij. Ons cradle-to-cradle programma zorgt dat er geen meubelstuk verloren gaat. Behoud van grondstoffen is onze insteek, zelfs als daar bij de productie nog geen rekening mee is gehouden.

Wil je circulariteit in de praktijk brengen?

Bespreek het met Huub. Wij denken graag met je mee hoe je verspilling tegen kunt gaan en materialen en meubels zo effectief mogelijk in kunt zetten.
bel +31 6 55 76 84 58

mail [email protected]

 

Huub Verheijen