Tips voor het inrichten van het directiekantoor

De inrichting van een directiekantoor is belangrijk voor de uitstraling van het bedrijf. Afhankelijk van de ruimte en het formaat zijn er verschillende mogelijkheden voor de inrichting. Denk aan een formele of informele sfeer, meubels van verschillend materiaal; de mogelijkheden zijn eindeloos. In dit blog vind je tips voor de inrichting van het directiekantoor.

Functie van het directiekantoor

Voordat een kantoor ingericht kan worden is het belangrijk om te kijken naar de functie van de ruimte. Je wilt ervoor zorgen dat de meubels de functionaliteit van de ruimte ondersteunen.

Projecten waar wij directietafels hebben geplaatst

Vila Etiketten

Breda

Vila Etiketten - de totale inrichting van een kantoor

meer lezen

Functionaliteiten directiekantoor

Werkplek. Als het kantoor voornamelijk als werkplek dient, is het belangrijk een goed bureau en een goede bureaustoel te plaatsen. De werkplek moet ergonomisch verantwoord zijn.

Vergaderruimte. Een directiekantoor is ook een plek waar vaak overleg wordt gehouden. Een directietafel met genoeg stoelen zorgt dat er altijd genoeg plek is voor overleg.

Informeel overleg. Voor informeel overleg is een zithoek in het directiekantoor een leuke toevoeging. Met softseating oplossingen creëer je een comfortabele plek waar informeel overleg makkelijk gehouden kan worden.

Uitstraling van het kantoor

De uitstraling van een kantoor wordt bepaald door de inrichting. Met de meubels en de aankleding geef je sfeer aan het kantoor; denk aan licht of donker, informeel of formeel, of nog vele andere opties. Het materiaal van de meubels speelt een grote rol in de uitstraling van de meubels. Voor een luxe uitstraling kies je meubels van hoge kwaliteit die gemaakt zijn van hoogstaande materialen. Design meubelen geven deze luxe uitstraling aan het kantoor. Daarnaast maak je ook een keuze voor de vorm van de meubelen. Denk bijvoorbeeld aan een simpel bureau of juist een grote directietafel. Besluit wat je wilt uitstralen met het kantoor en kies hier de juiste meubelen bij.

Ergonomische meubelen

Zoals eerder genoemd is een ergonomisch verantwoorde werkplek erg belangrijk bij een zittend beroep. Naast een mooie uitstraling is het voor een directiekantoor ook belangrijk om een goede werkhouding te ondersteunen. Denk hierbij aan een kwalitatieve bureaustoel en een directietafel of bureau op de juiste hoogte.

Directietafel huren

Als de gewenste uitstraling is bepaald, is het tijd om op zoek te gaan naar de meubels. Het huren van kantoormeubilair is een goede oplossing als je de meubels niet wilt aanschaffen. Tegenwoordig zijn alle soorten kantoormeubilair te huren. Zo kan je bureaustoelen huren, softseating huren en zelfs een directietafel huren. Bij Alvero denken we graag met je mee voor de beste oplossing voor jouw kantoor.

Meer weten over het huren van directietafels?

Gaan we regelen! Wij helpen je graag verder. Stel jouw vragen, bekijk ons assortiment of vraag een offerte aan.

Team Alvero