Huren is duurzaam

Het concept huren is in essentie duurzaam, of het nu gaat om meubilair of een ander product. Wanneer je meubilair huurt en het niet meer nodig hebt, komen we het ophalen en zetten we het elders in. Bij koop zijn er telkens nieuwe grondstoffen nodig. Bovendien brengen productieprocessen uitstoot met zich mee. Huur en herinzet voorkomt de verspilling van grondstoffen en beperkt de uitstoot tot enkel het transport. Geen enkel meubelstuk blijft onbenut.

Huren is duurzaam

Een langere levensduur

Alvero onderhoudt, reinigt en repareert kantoormeubilair, waardoor het een zo lang mogelijk leven krijgt. Of eigenlijk meerdere levens op verschillende locaties. Onze werkplaats gebruikt innovatieve materialen en de laatste technieken voor onderhoud, zodat meubilair er als nieuw blijft uitzien en lang meegaat. De stoel waar je op zit kan zomaar 10 jaar oud zijn, maar daar merk je niets van.

Levensduur van meubilair verlengen

Verantwoord inkopen

Nieuwe artikelen kopen we alleen als het niet anders kan. Onze voorraad gebruikt meubilair is namelijk niet oneindig. Alvero stelt strenge eisen aan inkopen. We nemen uitsluitend kwalitatief meubilair van A-merken op in onze voorraad, zodat we een lange levensduur kunnen garanderen. Bij iedere aankoop controleren we hoe circulair een product is. Een groot deel van ons meubilair is C2C. Je bureaublad kan gemaakt zijn van afval, en de stoel waar je op zit was in een vorig leven misschien een spijkerbroek.

Ubu Chair

Maak kennis met Alvero Meubel Management

Grotere organisaties verliezen makkelijk het overzicht van hun kantoormeubilair. We zien maar al te vaak gebeuren dat er onnodig geïnvesteerd wordt in meubilair dat op een andere locatie nog aanwezig is. Wij geloven in gebruik maken van wat je hebt. Om dat makkelijk te maken, laat Alvero Meubel Management direct zien wat je in huis hebt. Dit in eigen huis ontwikkelde systeem maakt gebruik van RFID-tags en een online dashboard voor realtime overzicht. AMM is jouw sleutel tot datagedreven facility management. Bovendien zit het bomvol waardevolle duurzaamheidsdata over grondstoffen, CO₂-uitstoot of de onderhoudsbehoefte van je meubilair. Wat je ook wil weten, Alvero Meubel Management maakt het inzichtelijk.

Alvero Meubel Management

Circulariteit in de toekomst

Duurzaamheidseisen worden alleen maar strenger. Overheden hebben zichzelf opgelegd om uiterlijk 2030 volledig circulair te zijn op het gebied van facility. De CSRD stelt strenge circulariteitseisen. Duurzaamheid is een bepalende factor bij de inrichting van je werkomgeving. Omarm een duurzame aanpak in jouw organisatie. Wij garanderen je dat het meer brengt dan kost.

Ben jij ook klaar voor een duurzame toekomst?

Spar erover met Huub. Samenwerken met Alvero komt jouw duurzaamheidsdoelstellingen ten goede. Huub geeft je graag advies.

Huub Verheijen